KOLLEKTIONER FRA INDIEN

MicMic samarbejder med to fabrikker og to garverier i Indien.
I modsætning til i Etiopien, er de i Indien langt både hvad angår certificeringer, læder samt international handel. Her har jeg mulighed for at få faste leverancer, som jeg altid kan stole på og som er med til at holde MicMic i gang. Derudover har jeg mulighed for at støtte anerkendte faciliteter, som både er rigtige dygtige til deres håndværk samt tilbyder fair vilkår til de ansatte.

ET NYT SAMARBEJDE

Jeg har arbejdet med den ene fabrik i snart to år.

Her har de for alvor mærket efterspørgslen efter mere miljøvenlige løsninger og den større fokus på gennemsigtighed i industrien. Derfor er begge nu store fokusområder for dem.

I takt med en voksende international efterspørgsel efter mere miljøvenligt læder, har fabrikken stillet større krav til de nærliggende garverier. Det tvinger dem til at forny nuværende metoder og udvikle bedre metoder.
Fabrikkens vifte af internationale kunder, og deres stærke relation til et af garverierne, har resulteret i at de bl.a. nu er førende indenfor krom-fri læder i området.

HVAD ER KROM-FRI LÆDER?

Hos MicMic har jeg valgt at se produktionen fra flere aspekter. Jeg ser først og fremmest på den kemiske behandling af læderet.
Vores indiske læder er garvet uden brug af krom, tungmetaller, formaldehyd, klorerede paraffiner, azofarvestoffer og en række andre kemikalier.

MILJØ-VENLIGE TILTAG

På garveriet er der installeret et primært rensningsanlæg. Herefter forlader vandet garveriet og sendes videre til et lokalt rensningsanlæg. Her bliver vandet filtreret og slutteligt udledt. Processen bliver løbende tjekket af West Bengal Pollution Control Board for at sikre driften.

Indien har længere perioder med monsunregn fra juni til september. Derfor har ejerne af garveriet opsat regnvands-reservoir, som løbende kan bruges til garvningen af læderet. Deres bygning er derudover bygget i en hestesko-form, der sikrer, at mest muligt dagslys skinner gennem ruderne og strømmen kan spares om dagen.

Hos MicMic er der altid plads til forbedring. Derfor arbejder jeg løbende på at sikre endnu flere miljøvenlige løsninger og initiativer.

 

SA8000 CERTIFICERINGEN

Da jeg faldt over denne familieejede fabrik med SA8000 certifikat, var jeg ikke i tvivl om, at de skulle sy mine designs.

Certificeringen er en af de mest anerkendte internationale standarder for social ansvarlighed – den bygger på FNs Børnekonvention, Menneskerettighedskonventionen og en række resolutioner fra internationale arbejdsmarkeds organisationer.
For MicMic er det et stort plus, at SA8000 bliver kontrolleret af eksterne kontrolinstanser. Der er otte hovedkriterier virksomhederne skal følge; alt fra sundhed og sikkerhed til diskrimination, arbejdstider og aflønning.
Det betyder, at selvom jeg sidder i Danmark, ved jeg at de dygtige ansatte arbejder under trygge, ansvarlige forhold og ikke mindst får en fair løn de kan leve af.

Certificeringen sikrer også at virksomheden hvert år har retningslinjer de skal efterleve – alt fra normer, betingelser og vedligeholdelse af fabrikken.

MICMICS FØRSTE PARTNER

Udover ovenstående har jeg også samarbejdet med en fabrik siden 2015. De var faktisk blandt de første partnere jeg fandt i Indien, og er de eneste jeg fortsat samarbejder med.
Af de nuværende styles hos MicMic er det Tiwi pungene, Cala Millor taskerne, Mabul nettene samt Kiri computer sleeves, der er syet her. Modellerne på webshoppen er garvet helt normalt, derfor er det også et af mine mål, at næste leverance bliver syet i krom-frit læder.

Fabrikken følger SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit), der er en samling etiske ”best practices” på arbejdspladsen. Når fabrikken gennemgås ses der på alle aspekter af ansvarlig forretningspraksis: alt fra sundhed og sikkerhed til miljø og forretningsetik.

Ligesom med SA8000, er SMETA designet til leverandører, så de efterfølgende kan dele revisionen med deres kunder (f.eks. MicMic).
Begge disse certificeringer giver fabrikkerne en retvisende og god måde at holde sig i overensstemmelse med markedets krav – som gradvist bevæger sig mod mere gennemsigtighed, bæredygtighed og fair business vilkår. Det vil jeg rigtig gerne støtte op om.