Loader indhold i kurven...
Se kurven Gå til betaling
Total i kurven:

Kollektioner fra Indien

MicMic samarbejder med en fabrik og et garveri i det østlige Indien.
Her har de for alvor mærket efterspørgslen efter mere miljøvenlige løsninger og den større fokus på gennemsigtighed i industrien. Derfor er begge nu store fokusområder.

I takt med en voksende international efterspørgsel efter mere miljøvenligt læder, har fabrikken stillet større krav til de nærliggende garverier. Det tvinger dem til at forny nuværende metoder og udvikle nye og mere bæredygtige metoder.
Fabrikkens vifte af internationale kunder, og deres stærke relation til et af garverierne, har resulteret i at de nu er førende indenfor øko-venligt læder i området.  

Hvad er øko-venligt læder?

Spørgsmålet er meget relevant, da der ingen formel definition er.
Hos MicMic har jeg valgt at se produktionen fra flere aspekter. Jeg ser først og fremmest på den kemiske behandling af læderet.
Vores øko-venlige læder er garvet uden brug af krom, tungmetaller, formaldehyd, klorerede paraffiner, azofarvestoffer og en række andre kemikalier.
Det er vanskeligt at skelne det øko-venlige læder fra almindelig garvet læder blot med øjet – men faktisk er øko-venligt læder biologisk nedbrydeligt. Det vil sige, at hvis du begraver din nye øko-venlige MicMic taske i jorden, vil den med tiden blive til jord! Det sker ikke med læder, der er garvet almindeligt.

Miljø-venlige tiltag

På garveriet er der installeret et primært rensningsanlæg. Herefter forlader vandet garveriet og sendes videre til et lokalt rensningsanlæg. Her bliver vandet filtreret og slutteligt udledt. Processen bliver løbende tjekket af West Bengal Pollution Control Board for at sikre driften.

Indien har længere perioder med monsunregn fra juni til september. Derfor har ejerne af garveriet opsat regnvands-reservoir, som løbende kan bruges til garvningen af læderet. Deres bygning er derudover bygget i en hestesko-form, der sikrer, at mest muligt dagslys skinner gennem ruderne og strømmen kan spares om dagen.

Hos MicMic er der altid plads til forbedring. Derfor arbejder jeg løbende på at sikre endnu flere miljøvenlige løsninger og initiativer.

Tasker og punge skal også syes

Da jeg faldt over denne familieejede fabrik med SA8000 certifikat, var jeg ikke i tvivl om, at de skulle sy mine designs.

Certificeringen er en af de mest anerkendte internationale standarder for social ansvarlighed – den bygger på FNs Børnekonvention, Menneskerettighedskonventionen og en række resolutioner fra internationale arbejdsmarkeds organisationer.
For MicMic er det et stort plus, at SA8000 bliver kontrolleret af eksterne kontrolinstanser. Der er otte hovedkriterier virksomhederne skal følge; alt fra sundhed og sikkerhed til diskrimination, arbejdstider og aflønning.
Det betyder, at selvom jeg sidder i Danmark, ved jeg at de dygtige ansatte arbejder under trygge, ansvarlige forhold og ikke mindst får en fair løn de kan leve af.

Certificeringen sikrer også at virksomheden hvert år har retningslinjer de skal efterleve – alt fra normer, betingelser og vedligeholdelse af fabrikken.
Ejerne har derudover fortalt MicMic, at det er en god måde at holde sig i overensstemmelse med markedets krav – som gradvist netop bevæger sig mod gennemsigtighed, bæredygtighed og fair business vilkår.